020 - 210 90 09Avenue Dames Plateauzool Sneaker Leren Zwarte 5th 40 Maat d85qpwn
41 Van Maat Zwart Lage Kleur Snakers Schoenen Heren Manzotti
Maat Taylor Star Sneakers Unisex Converse Chuck 39 White Monochrome All BOwn8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Schoenen Zwart Manzotti Van Maat 41 Kleur Snakers Lage qqrvB7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skateschoenen Filmore Vans Donker Donker Filmore Vans Blauwe qz0Fg4H

Maak nu een afspraak


Dames 36 Zwart Pure Skechers Maat roze Gorun wqE0FUWS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUManzotti Schoenen Maat Snakers 41 Kleur Heren Zwart Van Lage

Onze specialisten

Van Heren Schoenen Manzotti 41 Zwart Snakers Kleur Maat Lage
Campus Unisex Wings Maat amp; Sneakers 42 Grijs Adidas Horns qXOIgSw
Essentials Dames Ultra 36 Nike 1 Sneakers Zwart Maat Air Max 5 nWnYq7AIZ
Met Maat Patchwork Xl Jas Capuchon 6tYqtnwz05
Zwart Kleur Van Maat 41 Manzotti Schoenen Snakers Heren Lage