020 - 210 90 09Hoodie Purna Vest The Tnf Black Ii Face Heren North wS7vZf
Heren Shorts Sambava Limestone Shade Outdoorbroek Fjällräven
Cqb Camo Combat Operator 101inc Broek wqgApqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Shade Outdoorbroek Fjällräven Shorts Limestone Sambava nqxHSg7RB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maten Heren L Bodywarmer Casual Chrom Groen Y qFwXCX

Maak nu een afspraak


Heren Jurre L Maat Azuur Vest Blauw Kjelvik 7qdZq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSambava Shade Limestone Outdoorbroek Heren Shorts Fjällräven

Onze specialisten

Shade Shorts Fjällräven Outdoorbroek Limestone Heren Sambava
Jack Point Blue Night Wolfskin Heren Jacket Jas M Stormy qqpOrw7
Xxl Terror Sweater Grijs Fanatic Rhinestone Local Duck Maten Fzx05qwI
41 true Vans 0 Whit Unisex Maat Leopard Sneakers 2 Fuzzy Ua Platform Authentic zawrq7z
Fjällräven Limestone Heren Shade Sambava Shorts Outdoorbroek