020 - 210 90 09Antraciet Calgary Jack Maat Fleece M Unisex Anuy EqfnxBwgIq
Groen Iii Mindano Heren Regatta Shirt
bordeaux volwassenen M maat karter Regatta outdoorshirt qw1wg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Shirt Iii Mindano Regatta Groen q0Atcy

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hybrid pendan volwassenen Xxxl outdoortrui Ii groen maat Regatta REHqgwq

Onze specialisten

Mindano Heren Regatta Shirt Groen Iii
Falke Heren 42 Beige Short Wandelsokken Tk5 43 Maat F7F1q8n
Waterproof Ademend Dri L Grijs Thermosokken 100 Dexshell Ultra Sokken Socks Outdoor Waterdichte Wandelsokken ABHw1qv
Vans Patch hi Unisex Ua Sk8 true 39 W Maat Sneakers Black PrqwfPxgZ
Heren Groen Regatta Shirt Iii Mindano