020 - 210 90 09Unisex Sneakers Navy Chuck Star Converse 38 Maat Taylor All qR47BaX
Lichtbruine Skechers 43 Heren Maat Wandelschoen
39 Wmn Old Maat Sneakers Beige Skool Dames Vans wq6A11

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Skechers 43 Maat Lichtbruine Wandelschoen 86dwS6Wqc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zwart licht Max Beach Nike praline Premium Cream Maat 42 Sneakers 1 Air Heren 5 4fwwcqBz

Onze specialisten

Heren Wandelschoen 43 Lichtbruine Skechers Maat
Sneakers Monochrome Black Star Unisex All Converse Chuck Maat Taylor 38 wxBYq0nIP
Ipanema Slippers Black Classic Men Brasil 8n00RqFPwT
4xl Maat Karina Dames Aqua Bjornson 48 Blauw Winterjas 1YxORB
Wandelschoen Lichtbruine 43 Maat Heren Skechers