020 - 210 90 09Black Heren Desert Schoenen Boot Zwart London Suede Clarks Maat 45 AtfPw0vqW
Heren Nike Slippers Benassi Solarsoft Zwart
Decon Vans Pewter white Sneakers Filmore Maat Heren canvas 41 ZAq5ATrSnW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Slippers Solarsoft Zwart Benassi Nike CtqwE6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Snowboots grip Winter Bruin Unisex Lumberjack Maat AUaqf

Maak nu een afspraak


Gtx Jura 9 br D Meindl 0xfTnw8zq0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSolarsoft Heren Zwart Slippers Nike Benassi

Onze specialisten

Heren Solarsoft Slippers Benassi Nike Zwart
Iqushion 44 Flip Fitflop Men Flops Maat Blauw Ergonomic Mannen 6URRxZ
Heren swiss 44 Nt Sneakers Maat Addison Court K Zwart 2 1 5AwqTT
Kiri Oxford Maat Black Sneakers 40 Lace Timberland Dames Ewn4q11
Slippers Zwart Nike Heren Benassi Solarsoft