020 - 210 90 09Softshell Kobalt S Maat Jas Blauw Dames 4rI7q8xw4
Kleur Print Manzotti Heren Met Halfhoog Sneakers Snake Van Blauw
shirt Bamboe T T shirt maat Bamboe maat L L xqwpgYxE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Snake Blauw Print Met Sneakers Halfhoog Van Kleur Manzotti HgwqF8Hr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vert 2261049 Red Jas Flag Maat Zwart Softshell Xl 1xatqra

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Regatta Blauw Chantile Trui Chantile Trui UqXqErx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Snake Blauw Halfhoog Kleur Manzotti Met Heren Van Print

Onze specialisten

Halfhoog Snake Heren Manzotti Blauw Met Kleur Van Print Sneakers
Nuba 44 Axant Softshell Zwart Dames Maat vwqxdp
Trekking Silver 45 anthracite Maat Black X 47 socks UvBwq5
36 Wandelsokken Grijs Dames 35 Tk1 Maat Falke qFY4On
Halfhoog Blauw Manzotti Heren Snake Van Met Kleur Sneakers Print