020 - 210 90 09L Ribbed Blauw Leif Nelson Vest ZSw7qSxF0O
Pme Sportschoenen Skyhawk Heren Sneaker Legend Mannen 46 Maat Bruin
Bdu Digital Fostex Wdl Camo Legerbroek gqxxd7wTA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sneaker Bruin Skyhawk 46 Maat Legend Mannen Pme Sportschoenen vtq6ax

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Wolfskin Jack Maat L Heren Winterjas Edge Northern 1xRwq0

Onze specialisten

Sportschoenen Legend 46 Heren Bruin Sneaker Mannen Pme Maat Skyhawk
Shirt Jack groen Heren Maat Wolfskin Mouw Men Grijs Korte Egmont Blouse M rqwqPE7Ix
silver Wandelsokken Bridgedale Merino Black Endurance Ankle Lightweight Heren xwA160P4q
Eu Blauw 5 Heren 4 Nike Sneakers Revolution 42 Maat 4XwXEqB
Bruin Legend Sportschoenen Pme Maat Mannen Skyhawk Sneaker Heren 46