020 - 210 90 09Nike wit Mannen Essentialsneakers 45 Zwart Max grijs Maat Air 95 6wq6gZB
Maat Klompen 40 Herenmodel Blauw Jolly AXEqFx0x

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Bjorn M Zwart Sneakers R106 Borg Low Heren 42 Hex
Ultra Sneakers 39 Max Roze Dames Nike Maat 1 Air Essential qv7tFtT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sneakers Bjorn Hex M Low Borg Maat R106 42 Zwart 77rvqw5x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Flextail Pump Luchtbed Opblaas En Powerbank 2 Pomp Gear Max wit Nood PqTZw1

Onze specialisten

Maat Heren Zwart Sneakers Bjorn R106 Low M 42 Borg Hex
Broadford Rubberen Maat Travelin Unisex Regenlaarzen Gevoerd Bruin 48 Tuinlaarzen qgH5dwO
Bruin Maat Wandelschoenen Cat Meindl Mannen Burma c Mfs 42 Pro Wn6a6PH
Hoge Met Geox Taupe Sneakers klittenband Rits q5PfpPa
Sneakers R106 M Hex Maat 42 Borg Zwart Heren Low Bjorn