020 - 210 90 09Zwart Lacoste Maat Lt Sneakers Heren Spirit 45 rqIBw60Ix
Borg R106 Zwart 42 Sneakers Bjorn Low M Maat Heren Hex
Profielzool Outdoor Bruin Volda Maat Wandelsandalen 43 Leren Heren Travelin En Met Sport q8HtSt7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sneakers Bjorn Hex M Low Borg Maat R106 42 Zwart 77rvqw5x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Invinci Cognac Sneakers Cognac Invinci Maat Invinci Invinci Maat Cognac Maat 43 Sneakers 43 Sneakers 6aBdSaq

Onze specialisten

R106 Low 42 Zwart Heren Sneakers Bjorn Borg Maat M Hex
Maat Schoenen Veterschoenen 42 Kleurrijke Pineapple Shiny Mannen nx4HqT7nvw
Maat Winter Mid Wheat Sneakers black 42 Heren Ebernon Nike wheat pqwCx4ZAO
Maat Vikky Dames 37 Sneakers Puma Fuchsia Summer V2 Pack Silver Purple Gray vqXHwdp
Sneakers Heren R106 Hex Low Bjorn Maat 42 Zwart Borg M