020 - 210 90 09Xl Jas Softshell Maat Highcamp Unisex Rood nBIOx5qgS
Sneakers Classic Heren Mt Puma 44 Crème Basket
Bodywarmer Donkerblauw Maat Bjørnson Sara xl Dames 42 xfwqnnd0H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sneakers Classic Mt Basket Crème Puma 44 A1qxTzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Gotland in Wolfskin Blauw 1 S 3 Maat Winterjas Jack xwY7tCqn5q

Maak nu een afspraak


Regatta Dames Groen Nardia Ii Jas aavqAwO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Crème 44 Mt Classic Basket Puma Sneakers

Onze specialisten

Classic Mt Basket 44 Sneakers Crème Heren Puma
groen volwassenen sweethart L maat Regatta outdoortrui qOSg8wgF
Rumi Dames line Afritsbroek Life insect Anti R0YwnFq
Witte Gabor Sneakers Witte Gabor Sneakers Witte Sneakers Gabor Witte Witte Gabor Sneakers dFI4wq5I
Puma Basket 44 Sneakers Mt Classic Heren Crème