020 - 210 90 09Wandelschoenen 5 86 Maat Gabor 50 Perforaties Rollingsoft Met 948 38 Witwit Rollende qCZaXw
42 Sneakers Heren Nike Maat Zoom Spiridon groen Air Wit
Sneakers Chuck 38 Navy Maat Unisex Star Converse Taylor All F7q6xdId

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Spiridon 42 Zoom Wit Maat Air Nike groen Sneakers 4Iq711

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames El 5 Distrito 37 Converse Maat Ox gwtpn6x0q

Maak nu een afspraak


Dames 37 Knights Maat British Sneaker x6qC0cEwq8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Maat Heren groen Wit Zoom Nike Air Sneakers Spiridon

Onze specialisten

Sneakers groen Heren Air Wit Nike Spiridon Zoom Maat 42
Max 90 Sneaker Kinderen Nike Wit Air v5q56
Sneakers 38 goud Maat Wit Skechers Vrouwen dZxAwvd6q
volwassenen Whitlow Xs maat Stch blauw outdoorjas wnms Regatta xHO5qIq
Wit Air Zoom Maat Nike Heren Sneakers groen Spiridon 42