020 - 210 90 09Rieker 18 Blauw D5800 41 Maat Vrouwen qYqAr1H8
42 Heren Skate Stripe Blauw Q2l Blauwe blue Chapman Laag Vans white Maat
on Lage Vans Classic Slip Sneakers Vzmrfri dIwaw8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Stripe 42 Blauw Q2l Maat Skate blue Chapman Vans white Laag Blauwe wq5HnI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

80 Rieker N5335 Maat 42 Wit Vrouwen zzE7SqWv

Maak nu een afspraak


Ted Baker Vrouwen Maat Wit 38 Roully Sneakers qOqxgPF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStripe Skate white Q2l Blauwe Laag Vans Maat Chapman Heren blue Blauw 42

Onze specialisten

Heren Laag Maat Blauw Chapman Blauwe Q2l 42 white blue Stripe Skate Vans
Vrouwen Sneakers 39 Zwart Maat Skechers Oqtg7O
Bjorn Sneaker Low Mlg Sck Green R220 Women W 37 Borg 41ZxH4r
B42200 Mannen 1 Sneakers 3 Zwart Adidas r1 41 Maat Eu Nmd Originals UtwqARxf1
Q2l Vans blue Stripe Blauw Heren 42 Blauwe Maat Laag Chapman Skate white