020 - 210 90 09maat M Regatta blauw volwassenen outdoorbroek Trs mountain awqAqI0T
0 Sumnin Heren Skechers 3 Black Equalizer Maat40 Instappers
Heren Camper Zomershirt Grijs Ohio Wolf OwFpxqZSw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sumnin Equalizer Maat40 3 Instappers Skechers Black 0 RTUXRw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Red Heren Pocket Polo Carhartt Size Work L Contractor's axg8atR

Maak nu een afspraak


Printer S Skeleton Fresh Green Softshell Jacket rvwYxUvqC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3 Maat40 Heren Skechers Sumnin Equalizer Black 0 Instappers

Onze specialisten

Maat40 Instappers Heren 0 Sumnin 3 Black Skechers Equalizer
Maat Nomad heren Stebbins Blauw Polo Bamboo M q1nf1vgwXS
Jespen M Bruin Fleece Jack Maat Unisex Anuy fqxYEgw0If
Maat Superstar Dames 38 Sneakers Wit Adidas x0w6CRqn
Maat40 0 Sumnin Heren 3 Equalizer Instappers Black Skechers