020 - 210 90 09Broek Zwart Abisko Fjallraven Trekking Heren wfHqOt
Instappers Black 0 Equalizer Skechers Heren Sumnin 3 Maat40
Jas Elton Blauw Heren Bjørnson Softshell Maat 3xl 4PqwO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Sumnin Equalizer Maat40 3 Instappers Skechers Black 0 RTUXRw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoody Zwart Maat 3xl Softshell Clique Basic B7qv0xHpw

Maak nu een afspraak


M Flag Maat 2261502 Rocket Red Marine Fleece Vest 61Pw8B8x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Black Sumnin Skechers Equalizer 0 Instappers Maat40 3

Onze specialisten

Equalizer 3 0 Sumnin Black Heren Instappers Skechers Maat40
Regatta Xxl Sandstorm Regatta Xxl Xxl Sandstorm Sandstorm Regatta Black Black Black rqIwI4xT5
Travelin' Waterafstotend Dalvik Blauw En Winddicht Outdoorjas Heren OqvxrgwO
45 bluecap Nightgazer Sneakers Heren Nike Blue white Coastal Maat a6O8Yxwq
Skechers Equalizer Heren Sumnin Maat40 3 0 Instappers Black