020 - 210 90 09Maat Rode Dames Trui M Bordeaux Epsilon q7xnwPIH1n
Bomber Heren Jas North The Night Face Blue Jacket Millerton
Exxtasy Sportjas Maat Rapid Dames Geel 44 1wwHxq80S4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren The Millerton North Jas Blue Bomber Face Jacket Night qU7pUWOwc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Coolibar Maat 44 Taupe Uv Vest p8q0w4U

Onze specialisten

Jacket Bomber The Millerton Jas Face Heren Blue Night North
Violet Maat 36 Exxtasy Sportbroek dames Filliano AfxnqB1
W Dusk Fjällräven T Cool Dames Shirt Abisko 6ZaqZCS
Dames Groen;groene 5 701 Lage 23606 39 S Sneakers khaki 21 Maat Oliver Y4qZnxwSpx
Blue Jas Face North Bomber Jacket Night Millerton Heren The