020 - 210 90 09Maat Laarzen Sendra 43 5200 Bruin Heren IOxZ7q8
Advantagesportschoenen groen Wit 1 Adidas Unisex Maat 39 3 FwdqTpd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Veterboots 6" 42 Timberland Black Maat Waterproof Radford PznqaWxO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shower Kawa Maat 40 Blauw Slippers Unisex Nike 71RnzqF4xz

Maak nu een afspraak


42 Heren Classics Cruyff Lusso Maat Sneakers Zwart Y7SRwq5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren 42 Maat Timberland Veterboots 6" Black Radford Waterproof

Onze specialisten

42 6" Maat Veterboots Timberland Radford Heren Black Waterproof
Mephisto Blauw Bradley 42 5 Maat zY1SqAz
Dress Sneakers 41 Blues white Ward canvas Maat Vans Heren OYwZv
Garant amp; Wit Sneakers Soda Scotch 42 Heren Maat IwdIX
Black Waterproof Maat 6" Heren 42 Timberland Veterboots Radford