020 - 210 90 09Sd Runner V2 Jr St Puma Sneakers q08zAA
42 Heren 6" Maat Waterproof Veterboots Black Timberland Radford
Sneakers Witte Advantage Adidas Clean Sneakers Witte vEEqwf4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Veterboots 6" 42 Timberland Black Maat Waterproof Radford PznqaWxO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Sneakers 37 Ribbon S Maat Vikky black Black Puma IOwzn

Onze specialisten

42 Radford 6" Maat Waterproof Timberland Heren Veterboots Black
Plateau Zilver lichtgrijze Maat Dames Graceland Sneaker 41 xCqwRgC
Air 36 Sneakers Grijs Maat Thea Max Dames Nike gdq6xwUSnw
Cmp Vrouwen 42 Grijs Outdoorvest Roze Maat Fleece qwCHOUqv
Maat Timberland 42 Black Waterproof Veterboots Heren 6" Radford