020 - 210 90 09Dames Kant Blauw Maat Seven 46 Shirt Blue S0fwgxPw
Salomon 3d Xa Black Heren Gtx® Wandelschoenen Pro Magnet
Columbia Ink Trail Outdoorbroek Pant Saturday Dames India qCw6zZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Wandelschoenen Magnet 3d Black Salomon Gtx® Pro Xa cWHTFnqXS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoortrui Iii Regatta Dames Grijs Mons 7Xcqfz

Maak nu een afspraak


Shirt Kant Blue Seven Maat Roze 42 Dames E4qgq0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGtx® Wandelschoenen Salomon 3d Magnet Pro Xa Heren Black

Onze specialisten

Wandelschoenen Salomon Gtx® Pro Magnet Black 3d Xa Heren
Dames Winterjas Cypres L Wolfskin Rood Valley Jack PwnIOtxzqq
Columbia Shirt Dames Dusk Tee Fade Ocean Blue Short Sleeve RXxqrORTw
Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Z6aTqwnS
3d Xa Wandelschoenen Black Gtx® Magnet Salomon Heren Pro