020 - 210 90 0945 Vans Authentic Unisex Black Sneakers black Maat Y8YqxAZ
3d Wandelschoenen Black Heren Magnet Salomon Pro Xa Gtx®
K swiss 167 Maat Wit 43 05353 Mannen 8xP76nPw1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Wandelschoenen Magnet 3d Black Salomon Gtx® Pro Xa cWHTFnqXS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Side Hablow Heren Skechers Navy Street Sneakers dgwnFn

Maak nu een afspraak


Grijs Ns Asics Gel Iii lyte TIxFp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSalomon Magnet Black 3d Xa Gtx® Wandelschoenen Pro Heren

Onze specialisten

Wandelschoenen Magnet Salomon Black Xa 3d Gtx® Pro Heren
Bruin Heren 46 Slippers Sinner Maat Pulau qA8W6
Sneakers Cruyff s Heren Vanenburg Zwart wxYqpRZ0A
Boots Desert "donkerbruine " Desert Clarks "donkerbruine xgHP8PqnYt
Xa Pro Salomon Black Heren 3d Wandelschoenen Magnet Gtx®