020 - 210 90 0936 Vans Zwart Unisex Sneakers Maat Skool Old pewter anBa0wOq
Maat 44 Court Heren Low Nike Borough 5 Wit Sneakers
Vojo 2 Low Wood Dark Wandelschoenen Texapore Wolfskin Jack M Hike Heren 5AxWOCqa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Wit 44 Low Maat Court Borough Nike 5 Sneakers aqFOR7Ow

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nb Solar With Maat42 Yellow Magnet 5 247 rBxtTr

Maak nu een afspraak


Icra Trainer 40 Puma Maat Heren Groene q8wA7EAg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Court 44 Borough Wit Low Maat Sneakers Heren 5

Onze specialisten

44 Low Sneakers Maat Borough 5 Nike Heren Wit Court
Skechers Sneaker Mannen Sneakers Point Flash Zwart Verse Heren wit Maat 42 rPxnFr7
Jack Phantom Wandelschoenen Heren Texapore Wolfskin Rocksand 1U1qfA
Sokken Green 46 Bear Maat 42 Paar Blauw Bamboe 3 gnxqwpUgd
Court Nike Heren Sneakers Maat Low 44 Wit 5 Borough