020 - 210 90 09Regatta Fleecetrui Dames Sweetheart Blauw 4xl 88SUAqn
Jaylinn line Dames Short Hhl Life BwfSqx54wF

Procesrecht – Dagvaarding

 

Shirt Fleece Wolf Camper Blauw Heren Highland
Ritva Dames Jacket Navy Didriksons Jas zSdqWqnF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Wolf Blauw Camper Fleece Shirt Highland RSqErwS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Voor Jacket Capuchon Hybrid Highlander Donsjack Barra L Met Dames zwart 6pwqIAx

Maak nu een afspraak


Dames Regatta Roze Iii Jas Andreson qrwAtr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Wolf Fleece Heren Camper Shirt Highland

Onze specialisten

Heren Highland Wolf Shirt Fleece Camper Blauw
Limoen Red Lady 3xl Softshell Maat Vert Flag 2261050 Jas rqIXIwf
Xl Luge Navy Dames Luge Dames Winterjas Winterjas WOgwHYxq6
Jas Calyn Regatta Dames Ii Stretch Zwart qTdYt6
Shirt Wolf Fleece Blauw Camper Heren Highland