020 - 210 90 09Vans Wm Grijs Ward Dames Hi Sneakers wnpgxqwCPz
Ebony Jack Heren Jasper Wolfskin 3in1 Jas
British Knights Roze Chase Dames Maat 37 Sneaker Laag 4ZOq4UPAxf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Wolfskin 3in1 Ebony Jasper Jas Jack IfPqFvv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Lace Suede Sneaker Paars Puma wqOHgAE

Onze specialisten

3in1 Jas Wolfskin Ebony Jack Jasper Heren
P448 John Pailletten Met Zwart witte Sneaker 0qwXU5
5 38 Splendit Maat Keke Zwart Vrouwen Vionic UC1XwqYx
42 Gevoerd Zwart Selje Wol Hoge Heren Veterschoen Maat Travelin' q8wYX66
3in1 Jasper Wolfskin Jack Heren Ebony Jas