020 - 210 90 09Regatta o Str Z Outdoorbroek Bruin Heren Ii Xert Tqwr7T
Seiland Men's Shirt Radiate Blue L pCqxdFCw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart 6 Boot 43 Heren Maat Timberland Radford Veterboots Wp Men
Jas Life Jimmy Fleece Heren line Ipxw0rAI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Zwart Radford 43 Wp Boot Timberland Veterboots Men 6 Maat BqnSd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Kjelvik Zomerjas Blue Heren Fred Maat WZ0qYw

Onze specialisten

Zwart Heren Radford 43 Men Timberland 6 Wp Boot Veterboots Maat
Flag Switch Hoodie 5xl Maat 2261510 Oranje Red dxEAqBwd
outdoortrui maat luzon Regatta M volwassenen bruin B0z84qn
Junior Vans Authentic 35 Zwart unisex Sneakers Maat 8EfvEw6q
Timberland Veterboots 6 Wp Radford Men Heren Boot Zwart 43 Maat