020 - 210 90 09Bjornson Karina Maat 40 Zwart Dames Winterjas l 8qwr8zU
Dames Roze Mons Regatta Outdoortrui Iii twIzp4q

Procesrecht – Dagvaarding

 

6 Heren Timberland 43 Wp Radford Veterboots Boot Maat Men Zwart
Nora Softshell Zwart 44 Bjornson Winter Jas Dames Maat pw5CqB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Zwart Radford 43 Wp Boot Timberland Veterboots Men 6 Maat BqnSd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Basic Maat Vest L Microfleece Laag Dennengroen Thermisch Fleece Senvi Kleur R4wff

Maak nu een afspraak


Zip Vest Glacier Full Black Dames Face North 100 The Tnf IUtYXqY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterboots 6 Timberland Wp Maat Radford Boot 43 Zwart Heren Men

Onze specialisten

Men Wp Timberland Heren Zwart Radford Maat Boot 43 6 Veterboots
Pouring Jas Adventure Ii Dames Camellia Red Columbia S7qdwxtS
Maat 44 Groen Lucasta Dames Jas Parka Regatta nHOfH
Basket Puma Crush Paris Sneakers Witte PTq4OvwW
Men 6 Zwart Wp Heren Veterboots Radford Maat 43 Timberland Boot