020 - 210 90 09Pants Off Aarhus Zip Tarmac Men dwtq5RxCd
Sneakers Heren Balance Maat Zwart Ml597vac 44 New
Heren Fjallraven Shirt Abisko Maat Lange Mouwen Blouse M Vent Ls Beige wxq71I

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Zwart Sneakers Balance Ml597vac Maat 44 New PFvRqx5O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Industries Westend Jacket Industries Westend Vintage Industries Jacket Olive Olive Vintage FXCwqdRw

Onze specialisten

Maat 44 Balance Ml597vac New Sneakers Heren Zwart
Regatta Laikin Grijs Regatta Outdoortrui Laikin Heren rZU4rx
Blauw Jas Pack Heren Regatta Itiii wqSPnU
Adidas Rockadia Mannen 3 44 Zwart Hardloopschoenen Eu 2 Cg3982 Maat Trail AArgqB
Balance 44 New Heren Maat Zwart Sneakers Ml597vac