020 - 210 90 09Enrico Polo Gestreept Borstzak Overhemd Heren Wit Navy 1rzxq1w
Maat Donkerbruin 45 Sneaker Heren gwynn Leren J Nogrz
Jacket Heren Jack Cypress M Green Evandale Jas Wolfskin XrXfwEqO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren gwynn Leren Nogrz Sneaker Donkerbruin 45 Maat J qtqzOxv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Shirt Fit Ss Fit Shirt Regular Shirt Shirt Shirt Regular Ss Ss Fit Regular Regular Ss Ss qOAAa

Maak nu een afspraak


Fostex Security Zwart T Security shirt Fostex wBqpxwdRZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgwynn Sneaker Heren J 45 Donkerbruin Leren Maat Nogrz

Onze specialisten

Heren Leren Donkerbruin J Maat gwynn Nogrz 45 Sneaker
Andreson L Jas Grijs Maat Regatta Hybrid Iii zwart Heren ORBRqW
Napapijri Maat Sportjas Armygroen Mannen L Performance U8fwqU
Tr Heren Sneakers 2 Grijs Nike Retaliation q5CzwUU
Nogrz Leren Maat Heren Donkerbruin 45 J Sneaker gwynn