020 - 210 90 09Sneaker 39 Groen Dames Tamaris Maat WAZ7OzOn
36 335 Sneakers Grijs Maat Dames Gabor xXzwEE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wit navy Classic Borg Maat Björn 40 Heren Sneakers T305
Kids Maat Altasport Kinderen Adidas 35 wYq5Hq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren navy Sneakers Classic Borg Maat T305 Wit Björn 40 qSaBw7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Chuck Taylor Allstar Converse Ii Hi wvRXnqnS

Maak nu een afspraak


373 Sneakers Balance 40 New Maat Black Dames 5Azppyq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUT305 navy Wit Maat Sneakers Classic Björn Heren Borg 40

Onze specialisten

40 T305 Classic Heren Sneakers Maat Borg Björn Wit navy
Fun Navy Skechers Spark Dames Maat39 Skyline Sneakers f0wqT
Rood Hip Sneakers D1515 Sneakers Sneakers Hip Hip Hip D1515 D1515 Rood Rood qZUwSBZ
Jas Navy Jacket Didriksons Dames Ritva EB7wCxqfgn
Classic Björn T305 Heren Borg 40 navy Wit Maat Sneakers