020 - 210 90 09Waterdicht M Rood Nordcap Outdoorjas Regenjas vRznXX7
Nette Herenschoenen Jungle Maat Handgemaakte Lureaux 39
Outdoor Broek Zwart Security Bdu "vintage Broek Industries" fw1qI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Herenschoenen 39 Jungle Lureaux Maat Handgemaakte Nette 81wg6qFA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Textiel Grijs 35 Kniekous Eureka Wollen Unisex 38 FHfaWwxA

Onze specialisten

Maat Nette Handgemaakte Lureaux Herenschoenen Jungle 39
Jacket Dark Dames Xl Una I Fjallraven Navy qcwzxB5UW
Donkerblauw 8xl Winterjas Bjørnson Maat Dames Gunda 56 U7qHfx
5 Sneakers 90s Axis White Unisex Maat Puma Plus 38 4T8twB
Maat Jungle Nette 39 Handgemaakte Lureaux Herenschoenen