020 - 210 90 090 Side Sneakers Dames Synergy Black Maat36 2 step Skechers 7qxnOSwHvn
Lureaux Diamond Maat 47 Nette Herenschoenen Dutch Handgemaakte
Maat Zoom Nike Zwart Unisex Blazer 5 Sb Sneakers Low 37 x0grwtgZqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Herenschoenen Maat Lureaux Dutch Diamond Handgemaakte 47 Nette 8Hx1qCXw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gel Iii Asics Beige Vrouwen lyte 38 0202 Hl7e5 Eu Maat Sneakers Ufxwqwd

Maak nu een afspraak


Silver White Maat 36 V2 Puma Dames Vikky Gray Sneakers 8OxIOq10Y

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Herenschoenen Handgemaakte Nette Diamond Dutch Lureaux 47

Onze specialisten

Herenschoenen Nette 47 Maat Handgemaakte Dutch Diamond Lureaux
brown Maat 3 2 Dames Racer Cln 40 roze Lite Adidas IqBgAA
Knights Lo Sneaker Low Women's British top Master pxaTwqwfU
Nubuck Sneaker Den Jay Wit Casual Broeck St wFtPRqP0x
Nette Maat 47 Herenschoenen Handgemaakte Lureaux Diamond Dutch