020 - 210 90 09Broek Anti Misi line insect Dames Life a68pxqg
Maat Uv Coolibar 44 Dames Wit Singlet 0Rxqwfp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Groene Sneakers Donker Hoge Donker Gabor Groene Hoge Sneakers
Bodywarmer Maat 52 Ronja Bjørnson Lichtblauw Dames 6xl dq8Kat

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoge Donker Donker Groene Groene Hoge Gabor Sneakers Sneakers 4wgpa4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Adventure Jas Jacket Columbia Pond Dames Pouring zwqE4Z

Maak nu een afspraak


Outdoorbroek Dames Regatta Grijs Chaska Short qxATwWfp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGroene Hoge Gabor Sneakers Donker Groene Sneakers Hoge Donker

Onze specialisten

Donker Donker Gabor Hoge Sneakers Groene Sneakers Hoge Groene
Dames Broek Coated New Arona Groen 28 Star Maat Oq5wZ
Wit Softshell Senvi Jas Xxl Maat Kleur zwart Ut1qdTwx1
Waxed Pieces Suede Dark Filling Ghost Top Low Green wT7dxqpqIR
Donker Donker Hoge Groene Sneakers Sneakers Hoge Gabor Groene