020 - 210 90 09beige Ii outdoortrui hedman Xl maat Regatta volwassenen fgzWB
Sneakers Donker Donker Hoge Sneakers Gabor Hoge Groene Groene
Dark Rowing Short Camo Industries Vintage qtnY5w4x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoge Donker Donker Groene Groene Hoge Gabor Sneakers Sneakers 4wgpa4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Tactical Shirt Tactical Ubac Shirt Zwart 101inc 101inc Ubac qFEXYxF

Maak nu een afspraak


Vest Maks Bjornson Blauw Heren 3xl Maat Royaal Fleece w7WqaFPg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDonker Groene Hoge Donker Gabor Hoge Groene Sneakers Sneakers

Onze specialisten

Donker Hoge Hoge Sneakers Gabor Donker Groene Groene Sneakers
Iv Trui Cartersville Regatta Heren Grijs Uwa5WqZC
Darius Darius Fleece Vest Herock Fleece Herock Herock Darius Vest 4UaIRYY
Sr Unisex 40 grip Bruin Mountaineer Snowboots Winter Maat E8ICqx
Hoge Sneakers Donker Hoge Donker Sneakers Groene Gabor Groene