020 - 210 90 0940 Sk8 Unisex Mte hi Maat leopard Fur Black Ua Vans Sneakers Platform AxUPwn4Hq
Leren Nogrz Hoge J Cognac Sneakers Maat Heren deloup 46
Maat 38 37 Slipon Dames Crocs Literide Wmns xRwYXqWIH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoge Leren 46 Nogrz Heren Cognac J deloup Sneakers Maat RgqUqEHwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Authentic Dames 42 Maat Vans 5 Roze Sneakers nFx5gqwzZP

Maak nu een afspraak


39 1sneakers Force Nike Unisex Maat Zwart Air xSRqqI7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Hoge Heren deloup Sneakers 46 Leren Nogrz J Cognac

Onze specialisten

Cognac Hoge Leren Sneakers Nogrz Heren Maat 46 J deloup
Unisex One Sneakers gs Nike Roshe grijs Blauw Maat 40 xqY6HSwP
Street Hi Maat Damessneakers Skechers Wit Vrouwen Side Sneaker Core set 39 Sqf5U
Rits Met Dames L En Sweatshirt Anah Capuchon Voor Husky Grijs xUq8OXW
Leren J Nogrz Cognac Maat Hoge Heren deloup 46 Sneakers