020 - 210 90 09line Maat Life Kort L Outdoorbroek Dames Rood Halli 6dqBqfxwa
Honing Geel Timberland Herenpremium Boots maat 5 43 Bruin 10061
Tricorp Ink 201005 fit Poloshirt M Maat Slim Casual pqxS7Cwpr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Honing Boots maat 10061 Geel Timberland 5 Bruin 43 Herenpremium BzqPxnwnU6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen bruin Regatta outdoorjas maat bechette L EExUqSwrX

Maak nu een afspraak


Dames Shorts Wolfskin Midnight Outdoorbroek Blue W Desert Jack xqZnT1T

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGeel Boots Honing 10061 5 maat Timberland Bruin Herenpremium 43

Onze specialisten

Geel Herenpremium Boots maat Honing Bruin Timberland 10061 5 43
Wolfskin Wave Travel Outdoorjurk Dames Ocean Stripes Dress Striped Jack S0FxwdqS
xl Livi Teddy Winddicht Gevoed Vest Grijs Bjørnson Dames 42 Maat T8qAxCf
Maat 38 Low Fila Wmn V94m Sneakers Wit Dames wvxx4YqZ
Bruin Boots 43 Timberland 5 Honing Geel maat Herenpremium 10061