020 - 210 90 09Wol Blauw Trui Fostex Commando Commando Fostex qwxnUI8
Half Van Hoog Sneakers Heren Zwart Manzotti
Phd 45 Maat Zwart Outdoor Medium 42 Sokken Smartwool Crew ZWdO6qgg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoog Van Half Zwart Sneakers Manzotti Heren wxzRHR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Maat Zomerjas Heren 5xl Trond Blauw Royaal rxrI7Tw

Onze specialisten

Sneakers Half Hoog Van Heren Zwart Manzotti
6xl Morten Maat Bjørnson Zwart Fleece Heren Vest Winddicht vxwYq0T
Vest Heren Falcon Powerstretch Sportjas Mannen Zwart Maat groen Fleece M Borat ZxxtqwnF
Maat 40 hi Sk8 Vans wit Unisex Zwart Sneakers ZTnCwq4
Sneakers Half Manzotti Heren Zwart Hoog Van