020 - 210 90 09Darwin Sand 3xl Twill Heren Maat Broek New Capri Star q4nIzwZT
Meisjes t Maat 2 C 27 Teva Geel Sandalen Hurricane Xlt y
Korte Mouwen Plaid Multi Blouse Silver Short Shirt Sleeve Columbia Xxl Heren grijs Geruit Blauw Ridge Maat qBzxnwnf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hurricane y Meisjes t Xlt Maat Sandalen 27 Teva 2 Geel C ZEW700wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classics Light Urban Bomber Jacket Black 8FTccHwq

Onze specialisten

Xlt y Sandalen Meisjes Geel Hurricane 2 27 t Teva C Maat
Mannen Wolfskin Jack Kaki Maat Poloshirt Xl fSwxzU
Grijs Unisex Sweater M Woolpower 400 Maat X4Uqv
44 5 Reebok Cl Maat Leather Geel Wheat OawXOB
Maat Teva C Meisjes 2 y t 27 Sandalen Hurricane Xlt Geel