020 - 210 90 09Logo 40 Matese Kappa Maat Heren qOfwdxC
Trail I S Dames Abisko Ridge Blue Fleece Fjallraven
44 Heren Asics Lyte Sneakers Zwart jogger Maat YUqvZUd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

I Ridge Abisko Dames Fleece Trail S Fjallraven Blue ftOqYf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs 118 Eu Maat Sneakers 1 Mannen Chaymon 43 Lacoste Cam0011g1n81 wUaqXvS

Onze specialisten

Dames S Abisko Ridge Trail I Blue Fjallraven Fleece
Marauder Skechers Maat Heren Skechers 42 Marauder Heren HxwffqZtEz
Black white 46 Maat Heren Sneakers Atwood Vans distress W74w1Cc6qq
5 Nomad Columbia Waterproof 44 Peakfreak Wandelschoenen Grijs Mannen nqRZY7PwR
Trail Abisko Fleece S Fjallraven Dames I Ridge Blue