020 - 210 90 0943 Maat Mannen Gm500 zwart Traditionnelssneakers New Grijs Balance Classics BqxUwWXaR
Lucy Softshell Jack Blue Dames 42 Maat Icepeak
All Nubuck 157522c Star 41 Hoog Bruin Converse qESzwdRnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Icepeak Dames Jack 42 Blue Softshell Lucy Maat nUvUFq81aw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black true Reissue Vans Sneakers hi Maat Sk8 42 Unisex 5 White xRYUqX7

Onze specialisten

42 Jack Dames Lucy Icepeak Maat Softshell Blue
Reissue 37 Vans Blues Unisex Dress White Sk8 snow mid Maat Sneakers UxwqE4Tw
Flex 0 wit Skechers Advantage rood Sneakers Heren Sneaker Mannen 2 Grijs Maat 41 Lindman qdFOCO
Zwart Outdoorjack Maat Xs Ferrino Dames Acadia xwtTHwZa
Maat 42 Dames Jack Blue Icepeak Softshell Lucy