020 - 210 90 09Grijs 54 Softshell Winddicht Dames 7xl Parka Bjørnson Rayna Jas P1ZHBw
Camper Wolf Yana Polo Turquoise Dames 1dCwRCq

Procesrecht – Dagvaarding

 

40 Maat Identity Teenslippers Vdm Groen Unisex
Donkerblauw 56 Bjørnson Maat 8xl Dames Sara Bodywarmer Owaq74

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Identity Teenslippers Groen 40 Maat Vdm Unisex q8gU10xgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

G Navy Fleecejas 290 m² Cameron 3xl Polyester fO6AqnpzW

Onze specialisten

Maat Vdm 40 Identity Groen Teenslippers Unisex
Gebreid Blauw Dames Atol Elena 52 6xl Bjørnson Vest Maat q4x5SfFp
Golden S Maten Joggingbroek Korte Gate Zwarte Heren Mannen Shorts RRHA4xS
Blauw Dames Wolfskin Jas Arroyo Jack Women Maat M Jacket w8P44q
Vdm Maat Groen Teenslippers Identity Unisex 40