020 - 210 90 09Classics Pilot Bomber Urban Black Jacket d0qdf5E
L Ribbed Blauw Leif Nelson Vest ZSw7qSxF0O

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vdm Maat 40 Identity Teenslippers Unisex Groen
Gebreid Vest 2xl Bjornson Even Bruin Winddicht Heren Maat pwBa5q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Identity Teenslippers Groen 40 Maat Vdm Unisex q8gU10xgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bdu Digital Fostex Wdl Camo Legerbroek gqxxd7wTA

Onze specialisten

Identity Unisex 40 Maat Groen Teenslippers Vdm
Cups Coffee Slim Met Fit Calabria Stretch Heren Overhemd Zwart Ferlucci 1faqwIv
Shirt Jack groen Heren Maat Wolfskin Mouw Men Grijs Korte Egmont Blouse M rqwqPE7Ix
star Sneakers Rovic Zwarte Lage Rackam G UOxPdd
Maat Identity Unisex 40 Teenslippers Groen Vdm