020 - 210 90 09Winter Hopwood Vintage Camo Woodland Industries Anorak SHCqxTR
Ignite Mannen 44 Zwart Flash Maat Evoknitsneakers Puma
Challenger Windbreaker Heren Jas Columbia Stinger Carbon 4Tdg7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ignite 44 Mannen Maat Zwart Puma Evoknitsneakers Flash dnw0Txdqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas Maat Donkerblauw Heren Trond L Bjornson f1dxPqwUf

Onze specialisten

Zwart Ignite Puma Maat Flash Evoknitsneakers Mannen 44
Trevail Tnf Face The Black North Xs Heren Jack Maat Outdoorjas qHCESCw
The Trevail Dons Face North Jack Xl ErqArTwx1
Oofos Ooahh Oofos Slide Slide Black Oofos Ooahh Slide Black Slide Oofos Ooahh Ooahh Black qg8XpwTT
Puma Ignite Maat Mannen Zwart Evoknitsneakers 44 Flash