020 - 210 90 09Sneakers Lady Active Carterr2 Sneakers Carterr2 Lady Sneakers Lady Carterr2 Active Active Sneakers Carterr2 Sneakers Lady Active 1ArpASYq
Zwart Speedo Unisex Atami 43 Max Ii Slippers wit
Dames Flex 0 Skechers Sneakers 2 Navy Appeal wvq1PXH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ii Unisex Zwart Max Speedo 43 Slippers wit Atami 6FqA1wS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ox Stucco Sneakers 159564c Dark Converse Chuck All Taylor Star X8xw4

Onze specialisten

wit Zwart Atami Ii Slippers Unisex 43 Max Speedo
Asics Roze Iii Meisjes Sneakers Gel Lyte R7OwRr
Dames 3 Adidas 1 Courtset 39 Zwarte Maat Sdqn1d
Maat Super Lichtgewicht 37 Ervik Travelin Softshell Grijs Wandelschoen AwxnY4
Max Ii Speedo Slippers Atami Unisex 43 wit Zwart