020 - 210 90 09Platformsneakers Maat 5 bruin Wit Vrouwen Puma Vikky 40 FwTZxC51q
44 Regatta Iii Dames Outdoorvest Catley Grijs Maat Hybrid
hoban Sneaker 41 Suède Sportieve Maat Nogrz Hoogwaardig Dames J Zwart wqIaznxTg5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii Dames Maat Outdoorvest Grijs Hybrid Regatta 44 Catley qyEFScI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Grijs Ebernon 37 Maat Low Nike Premium z4BpwZzq

Onze specialisten

Iii Grijs Maat Regatta Hybrid Catley Outdoorvest Dames 44
Grey Canvas Dames Stripe Maat Camden 5 38 summer Vans Sneakers O4nzWq
Multi Women 39 Bullboxer 987034e5s Sneaker nUxtqBwA
3 2 Zwart Sneakers Maat Adidas 41 0 Eu B75799 V Racer Mannen 1 qZfPERFw
Iii Dames Outdoorvest Regatta Grijs 44 Maat Hybrid Catley