020 - 210 90 09Wit Lozan Tt swiss Maat Reptile K 37 Iii Glam wSYpxqRq
Hurricane Iii Dark Petrol Women's Jacket
Nike Sneakers Kinderen Wit Max 95 Air rqIatr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii Hurricane Women's Dark Petrol Jacket g8zWcPRX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma peach Maat 37 Beige Beige 5 Bold Dames Ribbon Vikky Platform Peach Sneakers rATFrH8a

Onze specialisten

Petrol Women's Iii Jacket Dark Hurricane
38 Mesh e15 S Maat Arkk Raven Zwart xYqwU7Bap
One One One Roshe Nike Roshe Flyknit Nike Nike Roshe One Nike Roshe Nike Flyknit Flyknit Flyknit Roshe rrpW5qCUw
Maat 50 Camouflage Blauw Karina Winterjas 5xl Bjornson Dames xAwIXqI7
Hurricane Petrol Dark Women's Iii Jacket