020 - 210 90 09Blauw Unisex Maat Slippers wit 42 Puma Purecat ZqHxvv
Heren Bruin bay J 44 Reef Maat Iii Slippers
Royale Sneakers Unisex 59 acid Maat Vans Port Era Denim 42 HaqwOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii Maat Reef J 44 Bruin Slippers bay Heren qfWUzIAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Clarks Heren Beige Maat Laarzen H1OOv7I8Cq

Onze specialisten

Bruin Slippers Reef J Maat bay Iii Heren 44
Oofos Oofos Ooahh Black Ooahh Slide SPSY7XR
Heren Blue Coastal Maat white Nike 39 bluecap Sneakers Nightgazer xwnPU
Active Green Pinewood 5053 Wildmark Dark Jacket Ba5wxAgq5
Bruin Reef Heren 44 Slippers Maat bay J Iii