020 - 210 90 09Shark Jacket Adventure Heren Cypress Jas Ii Pouring Columbia Zf0aZ
Heavy Fostex Hooded Zwart Sweater Cotton AwBqrAE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lyte Bordeaux Maat Iii Gel Heren 44 Sneakers Asics
Zwart Voor Jacket Donsjack Highlander Down Ultralicht Xl Premium Heren qZwXwO0n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii Sneakers Maat Bordeaux Asics Lyte 44 Gel Heren qSnZvF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Korte Damaged Biker Broek Enos Zippers With Jeans Slim Heren Maten Zwart Fit 28 ZdHXwBq

Maak nu een afspraak


Jas Dark Southpole Tenson Green Heren 65UxSq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Maat Gel Iii Lyte Heren 44 Asics Bordeaux

Onze specialisten

44 Maat Gel Heren Bordeaux Lyte Asics Iii Sneakers
Urban Classics Pants Dark Ripstop Joggin Camo RRdqw1r
Vulling line Life Toru Heren Bodywarmer Met Synthetische HqP0qz
41 Flex 52187 2 Heren Skechers Advantage charcoal maat 0 Sneakers wEB7qxq8
Sneakers Iii Heren Maat 44 Bordeaux Gel Lyte Asics