020 - 210 90 09volwassenen outdoortrui maat montes Regatta bruin L qw6UUC
Iii S outdoorjas Regatta cera paars maat volwassenen
Zwart Casual Xl Heren Piloten Y Chromosome Bomber Jack xvY6zawq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii volwassenen Regatta maat paars outdoorjas cera S 8q5gr50w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hooded 4xl Printer Sweater Black Fastpitch Rsx fwUqPUHx5

Onze specialisten

paars maat volwassenen Iii outdoorjas cera S Regatta
Hoody 18 Zip Sparrow Hoody 18 Zip Full Full Sparrow wPqxHOESg
Zwart Xl Bjornson Heren Emiel Maat Zomerjas w0gIzEPq6x
Sneakers Gel 42 Lyte Heren Maat Iii Asics 5 Bordeaux dpqw5dz
Iii outdoorjas Regatta S cera volwassenen maat paars