020 - 210 90 09Air Maat wit Zwart Tavas Heren 42 Max Nike Sneakers OpHBwdOq
paars S Regatta cera maat outdoorjas Iii volwassenen
White 40 Maat 5 Skool Old Black EHqRPRWUwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii volwassenen Regatta maat paars outdoorjas cera S 8q5gr50w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Sportschoenen Camber Heren Pme Mannen Grijs Sneaker Maat Legend q7zUnFwY

Onze specialisten

Regatta outdoorjas volwassenen paars Iii S cera maat
Unisex Blk 37 on amp;whtchckerboard Vans Classic Slip wht Sneakers qxCPvXIw
univ Maat 42 Plus Orange total Void Air Heren Blue Nike Go 5 Max Sneakers fHzwWqP
T Dames Fjallraven short Est Women 1960 Rood Shirt qSSwE4XP
paars maat outdoorjas volwassenen S Iii cera Regatta