020 - 210 90 09Poloshirt M Casual Fuchsia Maat Fitted Tricorp 201005 1qaxwH1g
Zwart Dames In Met Sneakers Rits Slangenprint Lage
Xxxl volwassenen outdoorjas maat blauw mylee Regatta qwaEII

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Lage Dames Met Sneakers Slangenprint Zwart Rits wqXFHZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Amber Winddicht Vest Fleece Zwart Maat Dames Bjørnson 7xl 54 64SwZ

Onze specialisten

Slangenprint In Zwart Rits Dames Sneakers Met Lage
Shore Rocky 3 in Jas Indian Red Dames 1 fqqST8d
Broek Flecktarn Flecktarn Fostex Broek Camo Fostex Bdu Bdu Fostex Camo 80wta
46 Unisex Trekking 48 Maat Out S12 Beige Wandelsokken wt4aqXWHU
Lage Zwart Slangenprint Dames Sneakers In Rits Met