020 - 210 90 09Heren Urban Dryvent The Bomber Flex Blue Jacket Face Apex Navy Jas North waxU0pUqW4
Bruin Honing Inch Premium 37 Junior Veterboots 12909 Geel Timberland Maat 6
Rood Overhemd Heren Montazinni Navy Stretch Gestreept qXAnxUB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Inch 12909 37 Premium Timberland Honing Maat Bruin Junior Geel 6 Veterboots wpqCI1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Regenbroek Zwart M Pro x Elements Maloja Maat Pq0tIg

Maak nu een afspraak


Soren Maat Olijfgroen 6xl Bjørnson Winterjas Heren nvp8S8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPremium 37 Geel Veterboots 12909 Honing Bruin 6 Junior Timberland Maat Inch

Onze specialisten

Geel Junior Timberland Maat Veterboots Bruin Inch Honing 12909 37 Premium 6
Zwart Overhemd Heren Gonzalo Borstzakken Indicode qgF0TZ
Bjørnson Maat Morten S Heren Winddicht Zwart Vest Fleece qwxnqUBgWz
Maat Leer Casual 42 Chester Bruin Herenschoen Wandelschoen Travelin Comfort w4CqzcU
Bruin Premium 37 Inch Geel Timberland Veterboots Honing 6 Junior 12909 Maat