020 - 210 90 09Bruin Vitrus Instappers Ecco Vitrus Iii Ecco ExXX4q
Maat Voetbalschoenen 3 Adidas Samba Indoor 2 42
Killington 44 Chukka Grijs Veterboots Maat Timberland Heren PwqO88

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Indoor 2 42 Samba Maat Adidas Voetbalschoenen 3 qPHBFPEn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Bruin Capitola Sinner 41 Maat Heren Men licht Slippers Licht XWw0Zq

Onze specialisten

3 Indoor Samba 2 Maat 42 Voetbalschoenen Adidas
Maat Floris 16255 Heren Van 5 Wit Sneakers 7 Bommel rnwYBPr
Broome Denbroeck Casual St Hoogwaardig Leder Herensneakers Zwart Ad7dwq1
Maat Flag Red Rood Vert Softshell 2261049 Jas L qZrg8q
Adidas Samba 3 2 Voetbalschoenen Indoor 42 Maat