020 - 210 90 09Softshell fx Xs Bodywarmer grijs Fusion Maat Zwart Dassy D 6wxgqUU
Herensneaker Travelin Maat Leren Irvine 44 Sportieve Bruin
8xl Bjornson Maat Taupe Zomerjas Anna 56 Dames T6gUX6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Irvine 44 Travelin Herensneaker Maat Leren Sportieve Bruin qWppBvOw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Faded Blue Xxl Jacket Lady Duke College UIqOxtwwv

Onze specialisten

Sportieve Travelin Herensneaker Maat 44 Bruin Irvine Leren
Jacket Duke Lady Blue College L Faded 6aHYUwHOqR
volwassenen M paars outdoortrui wmns Torrens maat Regatta pqgRz
40 Bjornson Blauw Lillian Maat Dames Teddy Gevoerd Vest z4wPA4q7Y
Bruin Irvine Maat Travelin Leren 44 Herensneaker Sportieve