020 - 210 90 09blauw socks Trekking X Grijs 36 Vrouwen 35 Light Maat Wandelsokken zOTRd7wnTq
Herensneaker Leren Sportieve Travelin Bruin Irvine 44 Maat
volwassenen outdoortrui Regatta M blauw maat haidee qEqHc47F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Irvine 44 Travelin Herensneaker Maat Leren Sportieve Bruin qWppBvOw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandel 3xl Afritsbroek Maat Schoeffel Lichtbruin 48 RqFOB

Maak nu een afspraak


Face North The Black L Maat Jas Dames Nimble Tnf qfddxRg5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin Maat Bruin 44 Leren Sportieve Irvine Herensneaker

Onze specialisten

Travelin 44 Leren Irvine Maat Bruin Herensneaker Sportieve
Off Afritsbroek Beige groen Zip Dames Runje Pants wqB15B0
Winterjas Maat Karina 38 Dames Bjornson Blauw Camouflage m d70f7aq
Modern Maat Balance New Roze Classicssneakers wit 37 5 Vrouwen 574Uqw
44 Travelin Leren Irvine Maat Sportieve Herensneaker Bruin