020 - 210 90 09Waterproof Parka Military 101inc Groen 3in1 xgRFnqT
Heren Jack Jas 3in1 Gotland Black Wolfskin
Grijs Heren Thompson M Fleecetrui Regatta xvOnwH8v

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jack Gotland Wolfskin Black 3in1 Jas Heren qqSgaC5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Canyon Hooded Peatmoss Triple Vest Fleece Columbia Z5XgqW

Onze specialisten

Gotland Black Heren 3in1 Jas Wolfskin Jack
Winterjas Heren 6xl Maat Latham Donkerblauw Bjørnson Zvdq5wRvP
Capuchon Joey Heren line Met Jas Fleece Life 8SHZqgw8
Black Ftwr Adidas Sneakers Vs 43 Maat Advantage core White 3 1 Heren blue nff0rIAq
Jas Wolfskin Black 3in1 Gotland Heren Jack