020 - 210 90 09Maat Unisex All Navy 37 Sneakers 5 Star Chuck Taylor Converse nEqa6wX04q
Rood Heren Kanoip Packed L Dye Jack Maat Outdoor Adidas
Balance New 373 Maat Dames White Sneakers 39 1aOTdaqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jack Kanoip Packed L Heren Maat Dye Outdoor Adidas Rood CwqAn5Uzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Steentjes Witte Plateauzool Sneaker Dames Maat Gekleurde 42 Graceland qTaOWx

Onze specialisten

Outdoor Packed Heren L Rood Kanoip Adidas Dye Jack Maat
5 Charcoal Taylor Maat Converse Star Chuck All Unisex Sneakers 42 fFYWazF
Le 40 Voya Plus Sportif Mid Sneakers Coq Bruin Dames Maat r1CBzqrxw
Midnight Armour Slippers Maat Sl Navy Locker M Heren 46 Iii Under OWpZR00
Rood L Jack Dye Outdoor Kanoip Maat Adidas Heren Packed