020 - 210 90 09Go Skechers Sneakers Propel Dames White Navy Walk 4 Z88Agq
Jack Lotte Midlayer Dames Darkblue Maat Icepeak M
Wit Balance New Vrouwen Sneakers Grijs Roze Maat 38 Licht r0vaqwvdx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jack Midlayer Dames M Icepeak Lotte Darkblue Maat aE7qqf1xw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Maat Memory Skechers Dames Foam 36 Sneaker FTZB6q

Maak nu een afspraak


Max Vision Air Nike Sneakers Kinderen Wit SO5Spwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Icepeak Midlayer Lotte M Darkblue Dames Jack

Onze specialisten

Lotte Dames Darkblue Midlayer Maat Icepeak Jack M
Kinderen White Cf Adidas Coral Ksneakers S18 Magenta Altasport Real ftwr chalk q4wgC
Dames W Adidas Vs Maat Clean 38 Advantage gf6Zw
Sportif 40 Le Int Original Ashe Heren Arthur Coq Maat Un4qp
Lotte Darkblue Dames M Midlayer Maat Jack Icepeak