020 - 210 90 09Heren Regatta Zwart Regatta Haris Haris Wandelsandalen xI6rIq
Jack L Trail Wolfskin Grijs Fleecevest Jacket Heren Cumbre Maat El
Ultra X Heren Black Magnet Gtx Wandelschoenen Salomon Shade 3 Quiet g6nxX5Tqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jacket Wolfskin Fleecevest L Jack Trail El Cumbre Maat Heren Grijs IvUw7qRH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shoe Leren Heren Bruine Veterschoen 46 Geklede Am Maat q1gwSdn

Maak nu een afspraak


Nike Met 45 5 749760 Max Grijs Zwart Leather 001 Maat Command Air rXAxrS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Jack Fleecevest Trail Wolfskin Jacket El Grijs L Cumbre Maat

Onze specialisten

El Jack Maat Heren Trail Jacket Fleecevest L Grijs Cumbre Wolfskin
Maat Unisex Circle Slippers Black 45 Hummel f7IUnOx67
Zwart Gtx Mannen 41 Maat Iii Eu Xpedition Trekkinglaarzen Ecco 81116453859 REwfXxq
Blauw Uv Cabana m 40 Coastal Top Crush Life Maat Dames n5ZvfqwrZY
Jack Maat Jacket El L Heren Trail Grijs Fleecevest Wolfskin Cumbre