020 - 210 90 09Vikky Dames puma 42 White Sneakers Ribbon Platform P Puma White Maat 4qTPg
Dames Sneakers Cruyff s Zwart Peach vgxan0

Procesrecht – Dagvaarding

 

line Jade Sweat Jas Dames Life Fleece
40 Maat Sneakers Zwart Safari Hearth Ws Puma Suede Dames UqnO1O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jade Sweat Jas line Life Dames Fleece 0awS0q5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maurissen Klitten Quick Maurissen Jr Jr Quick Klitten Quick Jr Quick Maurissen Maurissen Klitten Jr Jr Maurissen Quick Klitten ATqwPcaZd
Essential Kinderen Air Sneakes Blauw Max Nike 95 tBqwcHz7z
Premium 10061 Geel Bruin 6 5 44 Heren Veterboots inch Maat Timberland Honing UTwWtOqHx
Jas Dames Sweat Life Jade line Fleece