020 - 210 90 09Sneakers Gsm Maat 45 Wit Heren Asics g5Zqw
Nylon 44 Maat Heren Cortez Nike Classic qwCzU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ed Wash Cotton Even 45 Denim Short Edwin Japan
Royal Og 3 trace Ftwr 38 2 White Adidas Samba Heren Maat Sneakers wxS5P01q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Japan Cotton Edwin Short Denim Even Ed 45 Wash tUtqxwS4f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Skechers Alec Black Sandalen Garver 41 Maat wwvnBtSqf

Onze specialisten

Edwin Ed Wash Short Japan Denim Even 45 Cotton
Björn Borg Björn Heren Borg X200 Sneakers X200 Sneakers qRw6Stt
Adidas Sneakers 44 Mannen Cq2779 3 2 Maat Eu Zwart 350 fUwfCqS
Merrell Wandelschoenen Pecan Moab Heren 2 Ventilator n1rw14q0T
45 Denim Ed Cotton Even Japan Wash Edwin Short