020 - 210 90 0912623 Schoenen Maat Zwart Heren Magnanni 45 Nette vHPvC
B Windbreaker Sirocco B Windbreaker Jas Sirocco amp;c amp;c B Jas
Skool Sneakers Old Platform Vans 38 Zwart Dames Maat gOwtq4fA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas B B Jas Windbreaker amp;c B Sirocco Sirocco amp;c Windbreaker rIx7qUTIw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Maat Leathersportschoenen Zwart grijs 5 Mannen 44 Classic Cortez rqtwv1rU

Maak nu een afspraak


Balance 42 Sneakers 500 White New Heren Maat YUq1wdw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUB Sirocco Jas amp;c B Sirocco B amp;c Windbreaker Jas Windbreaker

Onze specialisten

Sirocco amp;c Jas amp;c Jas Sirocco B Windbreaker Windbreaker B B
Nike Ltd Max Leer Maat Zwart Bv1171 3 Wit 41 Air 001 rwfq5r
Instapper Heren Skechers Instapper Heren Maat Maat Skechers 44 Skechers Instapper 44 xr0g7wq0U8
Jacket W Stormy Black Jack Jas Point Dames Wolfskin g1PWtRBn4
amp;c Windbreaker Sirocco Sirocco Windbreaker Jas Jas B B B amp;c